Argument de la ospiciu

Ca mai toate argumentele triadei ecn (ecumenisti, cryptoecumenisti, neoecumenisti), s-a tot inceput gogorita-argument ca ‘un popor intreg nu poate sa fie in erezie, eretic, ca ar fi prea mult’ (referire facandu-se la poporul român ecumenist), sau ca miliarde de credinciosi papistasi nu ar fi nici ei eretici, pentru ca ei nu cunosc teologie, istoria Bisericii etc. Mai mult, cei ce au iscat discutia despre har (ecn), prin faptul ca au spus ca ecumenismul este erezie, slujitorii ecumenisti sunt eretici, dar mirenii lor nu, ne cer noua ortodocsilor sa le aratam aparatul cu care detectam si masuram noi harul, existenta sau inexistenta lui. Prietene (ecn), caci prietene spunea Domnul cand se intrista cu sufletul si voia sa ironizeze tupeistii-prosti, voi nu stiti nici macar sa fiti coerenti in rău. Daca voiati sa fiti consecventi, chiar si in rău, atunci spuneati ca ecumenistii nu sunt eretici, niciunul, si asa se intelegea toata politica voastra si viziunea voastra despre acest subiect. Spuneati simplu: ecumenistii nu sunt eretici, pomenim ierarhul pana la vreun sinod panortodox mai bun ca cel din Creta, iar in public, in predici si inaintea ierarhului spuneam deschis ca ecumenismul nu are fundament ortodox, deci nu trebuie sa ajungem uniti cu neortodocsii. Dar nu, voi ati configurat sofisme precum ingerul ce a cazut din Cer, inger destept de altfel, dar nu intelept.

Asadar, noi ortodocsii spunem ca ecumenismul este erezie, ecumenistii sunt eretici, iar ereticii nu sunt parte din Trupul lui Hristos! Cat despre numarul celor care sunt eretici si neeretici intr-o tara, nu-L pasioneaza pe Hristos. El nu e nici politician pamantesc, nici institut de sondaje, nici vreun democrat-capitalist. Nu-L intereseaza cantitatea, ci calitatea. Vedem asta din cuvintele cu care Isi intareste turma Sa, cand spune ‘nu te teme turma mica’.

” Proorocii profeţesc minciuni, preoţii învaţă ca şi ei, şi poporului Meu îi place aceasta.” (Ieremia 5, 31)

” Că s-a învârtoşat inima poporului acestuia şi cu urechile sale greu a auzit şi ochii săi i-a închis, ca nu cumva să vadă cu ochii şi cu urechile să audă şi cu inima să înţeleagă şi să se întoarcă la Mine şi să-l vindec „. (Isaia 6, 10)

” Şi de aceea, Dumnezeu le trimite o lucrare de amăgire, ca ei să creadă minciuni, Ca să fie osândiţi toţi cei ce n-au crezut adevărul, ci le-a plăcut nedreptatea.” (2 Tesaloniceni 2, 11-12)