Omul

– Omule, tu esti fiinta Vesnica pentru ca ai in tine Chipul Vesnic al lui Dumnezeu.
– Omule, tu existi din Veci in mintea si planul lui Dumnezeu, El din Veci ti-a stiut toate faptele tale pe care aveai sa le faci in toata viata ta.
– Omule, nu incerca sa scapi de Vesnicie ca n-ai sa reusesti, caci Dumnezeu te-a creat dupa Chipul Sau Cel Vesnic si daca te-ar nimici la moartea trupului tau, ar insemna ca-Si nimiceste propriul Sau Chip din tine. Deci nu are cum sa faca asta! Primeste-o ca pe un dar pe care doar ingerii il mai au, ingerii si nimeni altcineva. De ce fugi de Vesnicia-ti proprie? Ce gand te mână sa nu crezi ca esti Vesnic si sa nu te bucuri de asa minunatie fara de margini? Tu ai crezut ca esti doar trup? Doar niste carne miscatoare? Cum ai putut sa-ti inchipui asa ceva, dupa ce ai mai auzit si ca Dumnezeu s-a facut Om? Dumnezeu nu a luat doar un trup de om, Dumnezeu a luat toata firea umana, a avut suflet omenesc, trup cu duh in el, ca si tine omule! Tu realizezi ca Dumnezeu s-a facut si Om numai ca pe tine sa te bage in Neamul Sau Dumnezeiesc? Tu realizezi ca Dumnezeu s-a facut si Om, ca tu sa devii si fiinta dumnezeiasca? Tu realizezi ca Maica Preacurata a tinut in pantece si in brate pe Ziditorul Ei, pe Ziditorul tau, pe Ziditorul Cerului si al Pamantului? Tu stii ca Domnul-Dumnezeu, in pantece fiind, de acolo tinea lumea, hranea pestii mărilor, randuia ploi si misca Soarele? Tu vrei sa realizezi ca Dumnezeu-Fiul facandu-se Om, in acea clipa tu ai devenit frate cu El si implicit fiu al lui Dumnezeu-Tatal?
– Acum intelegi omule cat de mult te iubeste Dumnezeu?
– Acum intelegi ca in ieslea Betleemului tremura de frig Facatorul a Toate?
– Acum intelegi ca in Egipt, cand a fugit cu Iosif si Preacurata Fecioara, a stat pribeag primii trei anisori chiar El, Dumnezeu Cel Vesnic?
– Acum intelegi ca oamenii au jignit, scuipat, batut si rastignit pe Fiul lui Dumnezeu Cel Preainalt si Vesnic?