Despre reluarea comuniunii cu ierarhii apostaţi

Orice preot poate sa reia comuniunea liturgica si pomenirea ierarhului-chiriarh, actualmente apostat,  numai daca apostatul indeplineste urmatoarele conditii:

  • Se dezice public de sinodul dracesc din Creta
  • Se dezice public de cmb-ul mondial dracesc
  • Se dezice public de calendarul neliturgic si dracesc (calendarul nou)
  • Se dezice public de orice ierarh apostat care vrea sa ramana in ecumenism
  • Se dezice public de masonerie
  • Se dezice public de saptamanile de rugaciuni cu ereticii, de orice conslujire si rugaciune cu ereticii toti
  • Marturiseste ca se pregateste sa intocmeasca un sinod antiecumenist dimpreuna cu orice ierarh ortodox, contra ecumenismului, Cretei, calendarului nou, contra ‘ridicarii’ anatemelor aruncate asupra papistasilor si contra slujirii in templele idolesti ale paganilor si ereticilor din diaspora.

Hahalerele care spun ca slujitorii si mirenii care cer aceste conditii ar fi schizmatici, sunt hahalerele iadului.

  • Schizmatic inseamna sa te dezici de ierarhul tau (daca esti slujitor, monah sau mirean) pentru ca are pacate personale: e betiv, lacom, desfranat, sever etc.
  • Schizmatic inseamna sa te dezici de preotul tau duhovnic (daca esti mirean) pentru ca duhovnicul are pacate personale: e betiv, lacom, desfranat, sever etc.
  • Schizmatic inseamna sa te dezici (ca ierarh) de ceilati membri ai sinodului local (de sinodul tarii tale) pe motiv ca ceilalti ierarhi au pacate personale: sunt betivi, lacomi, desfranati, severi etc.

Dar hahalerele au chiulit cam mult prin anul intai de seminar, sau nu au facut niciun curs de teologie vreodata!

p.s. Nu ma intereseaza alt ierarh decat ultimul meu ierarh-chiriarh, caci pe el reincep sa-l pomenesc daca indeplineste cele sapte puncte. Alti ierarhi care vor incepe sa indeplineasca cele sapte puncte vor fi socotiti de mine ierarhi ortodocsi, dar eu nu am unde sa-i pomenesc nominal. Obligatia mea de a relua pomenirea chiriarhului meu (daca se intoarce din apostazie) este singura mea obligatie!

Sfantul Athanasie explica mai franc (in canonul al treilea):

”…celor ce au cazut si au aparat nelegiuirea pocaindu-se sa li se dea iertare, dar sa nu li se dea lor loc in cler; iar celor ce nu si-au insusit nelegiuirea, ci s-au tarat de sila si prin forta, s-a hotarat nu numai sa li se dea iertare, ci sa aiba si loc in cler, mai ales ca au adus aparare vrednica de crezamant, si s-a parut ca aceasta s-a facut cu oarecare iscusinta;” (Sf.Athanasie Cel Mare)

ORICUM, APOSTATII DE AZI NU DAU SEMNE DE INTOARCERE DIN APOSTAZIE…