Vederea bună a ochilor nu înseamnă neapărat și înțelegerea bună a realității

De esti preot ecumenist, parte din erezia uniatiei ecumeniste contemporane, nu ai cum sa vezi realitatea atata timp cat iti doresti venitul stabil lunar, carte de munca pentru pensionare, intelegerea cu nevasta, copiii, vecinii si celelalte rudenii. N-ai cum! Tu esti focusat pe ceea ce-ti doresti tu si familia ta, pe ceea ce doresc colegii tai cu societatea intreaga.

Hristos e Atotputernic. El isi pazeste Singur Invatatura si Biserica Sa, dar deseori in Istorie a dorit sa fie marturisit de madularele Trupului Sau, de crestini, tocmai pentru a arata lumii ca El si crestinii Lui voiesc si intarirea celor slabi pentru ca Dumnezeu nu a venit in lume doar pentru cei 12 Apostoli ai Sai.

Desigur, satana din vreun cititor o sa-mi dea acum replica: Bine, dom’le, bine ca tu esti mai destept decat 15.000 de preoti români din România!

Nu sunt cu nimic superior nimanui. Dar sa nu uitam ca in istoria Crestinismului, Sfantul Maxim Marturisitorul ramasese aproape singur impotriva tuturor, toti apostaziasera de la Credinta dumnezeiasca si apostoleasca. De ce? Ca si astazi: de smecheri, ori nepasatori, ori pur si simplu din cauza faptului ca e mai usor si mai confortabil sa fii curvă, caldicel, indiferent si relaxat.

Cea mai tare replica pe care am primit-o zilele astea de la un teolog, a fost urmatoarea: ‘eu nu cred ca s-a facut cu viclenie cmb-ul si sinodul din Creta, eu nu cred ca Hristosul neortodocsilor nu este Acelasi cu Hristosul ortodocsilor si nu cred ca Papa nu are hirotonie intru arhiereu’.

Vedeti, constiintele sunt facute zob, suntem in plina apostazie si in plin satanism, iar ortodocsii nu vor sa auda de vreun prapad si de vreo realitate atat de grava. De ce? Pentru ca nu mai incape in constiinta lor Adevarul, nu-L mai agreeaza, nu mai simt nevoia sa creada ca Adevarul este Absolut si Vesnic Imuabil si Coerent.

In concluzie, oamenii au fost resoftati, li s-a modificat constiinta pusa de Ziditor!

Oricum astazi diavolul piteste vicleniile sale chiar in fața omului, dar omul a ajuns deja prea miop…