Spusele tuturor

  • Spun stilistii (slatioristi) : in BOR nu mai sunt botezuri si hirotonii valide dupa anul 1924, trebuie botezati, mirunsi si hirotoniti toti cei ce vin din BOR in stilism.
  • Spun ecumenistii: botezurile si hirotoniile sunt valabile si dupa legiferarea ecumenismului cretan
  • Spun crypto-ecumenistii: botezurile si hirotoniile de dupa Creta sunt valabile pentru ca pe ierarhi si pe preoti nu i-au dat anatemei un sinod ecumenic. Patru patriarhii nu sunt in ecumenism, caci nu au fost la Creta.
  • Spun neo-ecumenistii: botezurile si hirotoniile de dupa Creta sunt valabile chiar daca ecumenistii sunt eretici, caci in Biserica pot exista si eretici-ecumenisti pana la intrunirea unui sinod ortodox.
  • Spun alti ortodoxomahi: daca BOR e in erezie, e din 1961 de cand a aderat la cmb, iar asta inseamna ca de atunci nu mai e succesiune apostolica (harica) in Romania, sau de la intalnirile de la Busan, Toronto, Canberra, Upsala, Nairobi, Vancouver, Porto Alegre etc. Ca sa nu mai spunem ca ierarhii erau de mult ecumenisti, masoni sau atei, cu mult inainte de Creta.
  • Spun ortodocsii: botezurile, hirotoniile si celelalte Sfinte Taine (BOR) dintre anii 1924-2016 au fost valide, nu si dupa anul 2016. In Biserica Ortodoxa nu au existat, nu exista si nu vor exista NICIODATA eretici, iar ecumenistii nu pot fi numiti crestini dupa un sinod talharesc-global, antidumnezeiesc si antiortodox. Caterisirea este in primul rand o pedeapsa juridica, ereticul este un eretic din clipa in care isi arata public apartenenta la o erezie, nu in clipa in care ereticul este discutat intr-un sinod ortodox, sinod care nu-si face aparitia de 20 de luni (post-Creta, apropo de erezia ecumenismului), calendarul nou nu este liturgic, bisericesc, niciun sinod ecumenic nu a hotarat patristic insusirea noului calendar, nu socotim bun un calendar care a spart liturgic Ortodoxia, el fiind opera papistasilor, masonilor, umanistilor si astrologilor. Ei sa-l foloseasca! Cele patru patriarhii care nu au fost la Creta sunt tot ecumeniste, supape ecumeniste, supape si suveici ca si ierarhii romani care nu au fost la Creta, dar sunt pentru deciziile Cretei. Toti cei de mai sus nu au cugetul ortodox, cu stiinta sau cu nestiinta sunt intr-un duh nehristic, nepatristic si nescripturistic. Creta este borna caderii sinodale (oficiale) in apostazie a ceea ce fusese ORTODOXIE pana atunci.