Mintea și creierul

Mintea este a sufletului, creierul al trupului. Cand trupul biologic moare si sufletul iese din trup, trupul ramane cu creierul său nefunctional iar sufletul cu mintea sa, pe care si-o ia cu el. Sufletul este o taina foarte mare si foarte bine dosita in trupul omenesc, este taina nemuritoare care nu poate fi descompusa, topita, zdrobita sau nimicita. Nici trupul nu poate fi nimicit, chiar prin descompunere, caci sufletul cu trupul au fost facute cu capacitatea de a nu putea fi nimicite (neantizate) niciodata, pentru veci. Desigur, legatura dintre partea sufleteasca si cea trupeasca este foarte stransa cat omul este viu, ea slabind oarecum atunci cand trupul moare si sufletul iese din trup, dar nu dispare intru totul.

Deci sufletul este taina cea mare din om. El este ratiune, sentiment, vointa, constiinta, constienţă, memorie si simturi.

” Pentru că ce-i va folosi omului, dacă va câştiga lumea întreagă, iar sufletul său îl va pierde? Sau ce va da omul în schimb pentru sufletul său? ” (Matei 16, 26)