Umanism, globalism, ecumenism și satanism

Umanismul, departe de a-l fi umanizat pe om, mai mult l-a dez-umanizat, prin aceea ca l-a īndepartat de Dumnezeu si l-a apropiat de lume si stapānitorul acestei lumi.

Umanismul a reīnviat si accentuat arianismul omului occidental. Īncetānd sa mai creada īn Sfānta Treime, omul a ajuns sa creada īn spiritism. Spiritismul exista de cānd lumea. Cu toate acestea, el apare sub forma „stiintifica” abia īn sec. al XIX-lea, atunci cānd omul occidental, coplesit de gāndirea rationalista, īnceteaza sa mai creada īn dogma Sfintei Treimi, adica īnceteaza sa mai gāndeasca si sa mai traiasca crestineste.

Umanismul, desi este ridicat īn slavi de unii teologi si gānditori crestini, nu a umanizat si nici nu a ajutat la īmplinirea fiintei umane. Dimpotriva, putem afirma ca gāndirea umanista l-a dezumanizat si salbaticit pe om, prin aceea ca l-a īndepartat de Dumnezeu, dupa al Carui chip a fost creat.

Īn conceptia noastra crestina, omul se īmplineste numai īn legatura cu Dumnezeu, numai īn comuniune si comunicare cu El. Credinta crestina ne īnvata ca omul se īmplineste, se desavārseste si se māntuieste doar īn Hristos Dumnezeu.

Spiritul umanist si renascentist īntruchipeaza revolta omului contra lui Dumnezeu, sau revolta pagānismului īmpotriva crestinismului. Ce īnseamna dorinta omului de a cunoaste lumea si universul prin propriile sale puteri?

Īnseamna retrairea ispitirii lui Adam, īn īncercarea omului de a deveni dumnezeu fara Dumnezeu. Gnoza, īn ultima instanta, este stiinta de a depasi destinul, de a cunoaste Calea, fara de Dumnezeu. Gnosticul nu asteapta ajutorul de la Dumnezeu pentru ca nu crede īn existenta acestui ajutor.

Umanistii cred ca crestinismul dez-umanizeaza. Acelasi lucru cred crestinii despre umanism. Care este adevarul? Adevarul este ca odata cu umanismul se naste un nou Babilon. Limbile se amesteca, īn sensul ca aceleasi cuvinte capata noi sensuri, chiar opuse. Spunem ca limbajul se relativizeaza. Acesta este motivul principal pentru care oamenii īncep sa nu se mai īnteleaga īntre ei. Aceleasi cuvinte īncep sa reprezinte realitati diferite.

Reduse la esenta, umanismul si renasterea sunt o forma de satanism, īn care Dumnezeu-Omul, Hristos, este īnlocuit cu omul, iar hristocentrismul cu antropocentrismul umanist. Sau altfel spus, de la conceptia crestina a māntuirii numai prin Hristos se ajunge la conceptia umanista a māntuirii prin sine. Īnsusi cuvāntul māntuire nu mai reprezinta aceeasi realitate. Revenirea la cultura antica, pagāna, a dus si la o īntelegere necrestina, pagāna, a vietii si rostului omului īn lume.

Umanismul īl īntoarce pe om la pagānism. Cu umanismul si renasterea īncepe un proces lent de pagānizare a lumii, mai īntāi a gāndirii, apoi a trairii. Procesul de renovatio, de ordine noua, amintit īn lucrarea Fama Fraternitatis a rosicrucienilor, avea īn vedere acest proces de repagānizare a lumii. Ce este stiinta? Īncercarea de a patrunde cu mintea tainele universului si ale omului. Stiinta este o noua forma de gnosticism, care īsi are originea īn ocultism, alchimie si cabala iudaica.

Ce urmareste stiinta astazi? Māntuirea omului sau mai bine zis a omenirii. Astazi orientarea gāndirii filosofice si politice a depasit oarecum faza individualismului de la īnceputul sec. XX, trecānd de la individ la grup, de la om la omenire, de la libertatea individului la totalitarism.

Arhitectii si artizanii noii ordini nu mai cauta astazi māntuirea persoanei, ci māntuirea omenirii. Individul nu mai conteaza. Toate razboaiele din secolul al XX-lea exprima aceasta noua conceptie. De aceea, pentru acesti artizani ai noii ordini mondiale nu mai conteaza cāti indivizi sunt sacrificati. Ceea ce conteaza pentru ei este planeta, Gaia, zeita Pamānt si omenirea.

Observam o noua īmpartire a omenirii īn clase sociale, elitele pe de o parte si ceilalti pe de alta parte. Ce este īngrozitor consta īn faptul ca elitele reduc interesele umanitatii la ale lor. Īn acest sens, salvarea umanitatii īnseamna salvarea elitei. Putem observa ca societatea este orientata spre o noua forma de sclavagism, īn care elitele sunt stapānii, iar restul multimii reprezinta masele de sclavi.

Noua ordine mondiala reprezinta de fapt neo-sclavagismul. Din pacate, multimile sunt incapabile sa īnteleaga ca bunastarea de care se vorbeste, īmpreuna cu pacea si controlul asupra terorismului si al violentei nu privesc interesele ei, ci ale elitei, ale plutocratici mondiale. Īn pofida declaratiilor facute de liderii politici, lumea se polarizeaza tot mai mult īn bogati si saraci. Prapastia dintre acestia se largeste tot mai mult. Bogatii devin tot mai bogati iar saracii tot mai saraci.

Ecumenismul merge māna īn māna cu globalismul, cu noua ordine mondiala. Aceasta noua ordine mondiala īnseamna nu numai o ordine politica si sociala extinsa la nivel global, ci si o noua spiritualitate, cu o noua religie. Miscarea New Age nu face decāt sa pregateasca omenirea pentru noua ordine mondiala, prin schimbarea paradigmelor, prin modificarea constiintei.

Ce īnseamna modificarea de constiinta?

Īnseamna schimbarea bazelor gāndirii si īnstrainarea omului de orice traditie, dezradacinarea de neam si credinta sau ruperea lui de trecut. Haosul care va rezulta nu va putea fi stapānit decāt prin mijloace violente si teroare. Acest haos va justifica, din nou, instaurarea unui guvern totalitar extins la scara planetara. Atunci libertatea va īnceta.

Ecumenismul este mijlocul prin care francmasoneria foloseste structurile administrative bisericesti īn vederea īnlesnirii politicii globaliste, anticrestine si sataniste. Astazi ecumenismul duce o politica pro globalizare sub masca concilierii si tolerantei. (Ieromonah A. Popovici)